Heppakakku-trilogia osa 1Heppatalli_bailando edestä_IMG_4272-9

”Unelmien torttu!” Näillä sanoilla yllätyskakun saaja kommentoi kakkuaan, pienoisesta hämmennyksestä toivuttuaan. Todettakoon, että tähänastisista kakkureaktioista ihan ylivoimaisesti paras!Heppatalli_ylhäältä_IMG_4315-16

Kyseessä oli siis 9-vuotissyntymäpäiville tilattu heppa-aiheinen kakku. Kakku oli yllätys sankarille, joten vanhemmat uljaasti urkkivat lempihepat, värit ja makumieltymykset sankarilta ja niiden pohjalta suunniteltiin tämä ”unelmien torttu”. Toiveena oli saada kakkuun kaksi tytön lempihepoa, eli Chanel ja Bailando. En halunnut lähteä toteuttamaan liian naivia heppajuttua, kun kyseessä ei ollut ihan taaperon juhlat, mutta toisaalta totesin ettei kaksi kopukkaa millään mahdu järkevästi 3D hahmoina kakun päälle. Niinpä piti keksiä jotakin muuta, ja sehän oli aika itsestään selvää, missä ne hepat nyt normaalistikin asustelee, eli tallissa tietenkin!

Heppatalli_takaa_IMG_4257-5

Heppatalli_edestä_IMG_4248-3

Joten piirtelin hahmotelman tallista, josta töröttää kaksi hepan päätä ja vähän muita aiheeseen liittyviä yksityiskohtia. Suunnitelma hyväksyttiin ja sitten vaan toteuttamaan. Aikaa ei ollut kovin paljon, joten heppojen rungot piti laittaa heti kuivumaan, jotta pääsi muotoilemaan varsinaiset päät. Kuvista tutkailin heppojen värit ja piirteet ja yritin tehdä mahdollisimman samankaltaisia. Sehän oli tietty helpommin sanottu kuin tehty, entinen heppatyttö ajatteli viisaasti, että kyllähän sitä nyt ulkomuistista yhdet hepat muotoilee mutta todellisuus ei ollut aivan niin ruusuinen. Aloitin tietty vaikeammasta eli tuosta Bailandosta, vaalea voikko kun oli, niin kätevänä värjäsin massan, muotoilin hepan ja tunsin suurta tuskaa, kun otus ei lainkaan näyttänyt hevoselta. Mies arveli, kysyessäni häneltä mielipidettä, että otus oli jotain krokotiilin ja lohikäärmeen välimaastosta.

No, kieltämättä jotain Justus lohikäärmeen piirrettä siinä minunkin mielestäni oli! Noh, annoin olla mokoman lohikäärmeen ja tein toisen hepan eli Chanelin ja kummasti se näytti heti hevoselta! Päätin nukkua yön yli ja katsoa Bailandoa seuraavana päivänä uusin silmin…mutta edelleen näytti lohikäärmeeltä…

Heppatalli_sivusta_IMG_4261-6

Keksin missä vika oli Bailandon kohdalla vasta, kun maalasin hevoset, se oli tuo väri! Vaalean keltainen pohjaväritys peitti alleen kaiken hevosmaisuuden, onneksi maalattu turpa ja sieraimet poistivat Justus lohikäärme ilmeen! Pelastus, sillä aikaa ei oikein olisi ollut kuivatella uutta kopukkaa.

Mutta summa summarum, tässäpä siis ensin kyseinen Bailando:

Heppatalli_bailando_IMG_4268-8

Ja tässä huomattavasti helpompi otus eli Chanel:

Heppatalli_chanel_IMG_4264-7

Muitakin heppa-aiheisia tilpehöörejä väsäsin ja heinäpaaleista tuli minusta oikein söpöjä, samoin heppojen harjat (ihan siis nuo ”jouhet”) onnistui kivasti.

Heppatalli_yksityiskohtia_IMG_4241-1-tile

Itse talli oli suklaakakkua, täytteenään survottuja mansikoita ja jogurttivaahtoa, tämä oli uusi maku-yhdistelmä. Mutta toimiva, ainakin yhden oman koekakun perusteella, makea mutta raikas tuon jogurtin ansiosta. Kakku oli hieman hankalan muotoinen, koska siitä piti saada kapea mutta tarpeeksi korkea majoittamaan ”heppojen piilovartalot”, joten pari tukikeppiä piti varulta laittaa tukemaan rakennelmaa. Katon ja tallin sivut tein taas päivää ennen varsinaista kasausta kuivumaan, jotta ne pysyivät paremmin muodossaan mutta silti leikattavina juhlissa.

Lohikäärmeilmiö oli onneksi vain ohimenevää, osasin varoa sitä jo seuraavissa heppakakuissa, joita siis vielä postausjonossa kaksin kappalein.

Heppatalli_yleis_IMG_4283-11

Jätä kommentti


Nimi / Nimimerkki*

S-posti (ei julkaista)*

Website

Sinun kommenttisi*

Julkaise kommentti

© Copyright Praliini | Sivusto: Pikselipaletti