Heppakakku-trilogia osa 2Heppakehys_ylhäältä_IMG_4526-29

Heppakakkua oli siis vuorossa seuraavaksikin, tällä kertaa vähän erilailla ja ihan aavistuksen isommalle tytölle, vaikka eipä 11v vielä niin kovin iso ole! Tämäkin oli yllätyskakku heppatytölle ja mitä ilmeisemmin, tämä kävi samalla tallilla kuin edellinen sankari, koska toivelistalla kakkuun olivat hepat Bailando ja Rhapsody. Ja minä kun luulin lohikäärme-kirouksen väistyneen! Eli kieltämättä hieman hymyilytti, kun kuulin, että tuo piskuinen Bailando poni oli taas toivelistalla.

Tällä kertaa tosin suunniteltiin vähän erityyppinen kakku, eli yritettiin saada mukaan sankarin ratsastuskamppeita ja lempiheppoja jotenkin kivasti yhdistellen. Sain väritiedot neidin vaatteista ja niiden pohjalta tuli kakkuun myös väritys. Tummaa sinistä ja kirkasta, melkein neon pinkkiä, oli ensin tarkoitus kakkuun päätyä. Mutta koska ajatuksena oli väriltään raikas ja pirteä kakku, niin sovittiin ettei ihan niin mustaa lähdetä tavoittelemaan, kuin mitä todellisuus esim. housuissa oli, vaan jotakin vähän raikkaampaa. Niinpä valittiin vähän hennompaa sinistä ja toisaalta raikasta pinkkiä mausteeksi.

Heppakehys_yleis_IMG_4503-25

Hepat oli kuitenkin tässäkin kakussa keskiössä ja ne ehdotin maalattavan nätteihin kehyksiin ja aseteltavan muiden harrastuskamojen kanssa, vähän ns. kuin olisivat tytön huoneessa tai pöydällä. Tämä sopi ja niinpä maalaamaan heppoja, ensin tosin piti taas kaivella sukupostin syövereistä hepoista tarpeeksi tarkat kuvat, jotta maalaaminen onnistui. Sitten vaan suti heilumaan.

Ensin vuorossa Rhapsody:

Heppakehys_rhapsody_IMG_4481-19

Sitten se Bailando, jota ei tällä kertaa vaivannut lohikäärme-kirous:

Heppakehys_bailando_IMG_4483-20

Kakun muodoksi valitsin ihan normaalin pyöreän ja tarkoitus oli, että se ns. päällystetään housuilla, mikä kuulostaa hiukka kornille mutta näin saatiin vähän lisää yksityiskohtia kakkuun.

Heppakehys_vyö_IMG_4487-22

Heppakuvat kehyksissä olivat sitten se piste iin päälle.

Heppakehys_molemmat_IMG_4483-20

Tällä kertaa käytin kehysten runkoon ja ns. maalaus-alustaan sokerimassaa, koska piti saada nopeasti kova ja kuiva kehys, joka oikeasti pysyisi tukevasti pystyssä kakun päällä. Muuten koristeet ovat marsipaania ja kaulintamassaa. Itse kakku oli tällä kertaa maidoton, tietyin reunaehdoin eli tummaa suklaata pystyi käyttämään, niinpä pohja oli suklainen ja täytteenä oli vadelmaa ja kaurapohjainen vaniljamousse.

Seuraava jonossa oleva heppakakku onkin sitten vielä hempeämpi, koska tuli huomattavasti pienemmälle sankarille!

Heppakehys_sivulta_IMG_4476-17

3 Kommenttia


 • Jestas miten hienoja kakkuja olet tehnyt!!! Eksyin tänne ekaa kertaa ja varmasti tulen uudestaankin:)

  helmikuu 27, 2015
 • tytti

  Aivan ihania kakkuja,tämä on tosi upea😊 mitä/millaista massaa käytät näihin koristeisiin kakkuihin?haluiasin itsekin kokeilla koristeiden tekemistä…😊

  lokakuu 27, 2015
  • Saija

   Kiitos 😊 massoissa on nykyään niin paljon valinnanvaraa, että löydät varmasti itsellesi mieluisimman! Minä käytän marsipaania ja vaahtokarkin makuista kaulintamassaa, tai näiden sekoituksia. Sokerimassat kuivuu nopeasti joten marsipaanilla saa työstöaikaa lisää. Eli käytettävä massa riippuu myös siitä millaista koristetta olet tekemässä. Onnea vaan kokeiluun, siitä se lähtee!

   lokakuu 27, 2015

Jätä kommentti


Nimi / Nimimerkki*

S-posti (ei julkaista)*

Website

Sinun kommenttisi*

Julkaise kommentti

© Copyright Praliini | Sivusto: Pikselipaletti