Heppakakku-trilogia osa 32v_ylhäältä_IMG_5163-1

Suutarin lapsella oli onneksi ainakin tällä kertaa kengät, vaikka vähältä piti ettei käynyt toisin. Typyn 2v synttärit lähestyivät silloin tammikuussa uhkaavasti enkä ollut joulu- ja uusivuosi tohinoiden jälkeen, vielä minkäänlaista ajatusta näille tuiki tärkeille juhlille suonut. Olin suunnitellut aloittavani hänen kakkurumbansa edellisenä viikonloppuna mutta siihen tulikin pikakakku-tilaus ja se meni sitten ihan eri teeman ympärillä kuin pienen tytön 2v syntymäpäivät.

Maanantai koitti, eikä vielä leikannut yhtään. Sitten päikkäriaikaan oli vaan istuttava alas ja päätettävä teema, joka olikin sitten loppupeleissä aika simppeli homma, eli hevoset tietysti! Asumme täällä ”melkein maalla” ja neiti on todella innokas heppatalleilla kävijä, aina kun kävelylle lähdetään pitää kurvata lähitallien kautta, katsomassa heppoja laitumella. Viime kesänä hevosia oli kesälaitumella aivan oman pihatiemme toisella puolen, joten arvata saattaa, että niitä käytiin katsomassa monta kertaa päivässä.

2v_laaja_IMG_5110-35

Heppateema siis, tällä kertaa vaan pienelle tytölle sopivasti. Halusin hempeän ja koristeellisen, mutta totesin, että taikoja ei tällä aikataululla tehdä ja väkersin yhden simppelin heppakoristeen kakun päälle laitettavaksi. Päänvaivaa aiheutti myös se, että juhlijoita oli tulossa kahtena eri päivänä ja halusin edes jotenkin säilyttää sunnuntain vieraille ”illuusion” ehjästä kakusta. Muotokakku ei siis tullut kyseeseen. Olisi ollut inhottavaa tarjota seuraavan päivän juhlijoille tyyliin hepan kaula tai turpa, muiden osien ollessa jo syöty! Kaksi pientä kakkua ei myöskään oikein toiminut, koska päädyin ruusuke-kakkuun, joka tarvitsee korkeutta toimiakseen.

2v_edestä_IMG_5152-45

Heppakoriste on siis tuommoinen hieman sarjakuva-aiheinen heppanen nojailemassa heinäpaaliin, aikaa vievin osuus taisi olla hännän ja harjan tekeminen, koska halusin edes sen tehdä yksityiskohtaisesti, jotta hommaan saatiin edes jotain näköä. Lisäksi tein yksinkertaisen viirinauhan, ihan ei syötävän siis, eli tikkujen varaan keittiönarua ja viireissä luki sankarin nimi ja ikä (tekstit on tosin tarkoituksellisesti poistettu kuvista).

2v_humppatukka_IMG_5091-30

Tykkään tosiaan itse noista ruusuke-pursotetuista kakuista ja päädyin sitten muun kakun osalta semmoiseen, en myöskään halunnut käyttää keinovärejä kuorrutuksen värjäämiseen, koska paikalle oli tulossa ihan pieniä kutsuvieraita. Niinpä päädyin sokerikreemi-pursotukseen, sen kun pystyi maustamaan ja värjäämään ns. luonnollisesti.

Kakun kolme eri väriä hempeää vaaleanpunaista onkin värjätty sitten, että alimmassa ruusukekerroksessa on mukana mansikkapyreetä ja punajuurimehua, seuraavaa on vähän jatkettu vaalealla kreemillä ja ylimmässä ei ole enää kuin pelkkää punajuurimehua. Punajuurta ei kreemistä maista lainkaan, mansikan toki, mutta se oli tarkoituksen mukaista. Kreemissä näkyy myös mansikan ”siemeniä” yms. mutta eipä löytynyt tarpeeksi tiheää siivilää taloudesta saamaan noita pois, no näki ainakin, että oikeista mansikoista on kreemi tehty.

2v_ruusuke_IMG_5145-43

Kakku oli muuten suklaakakkua suklaakreemi-täytteellä, pidän siitä itse ja koska sankari ei vielä kakkua syönyt vaan muita herkkuja, niin päädyttiin äidin, ja ehkä isänkin, lemppari makuun. Typylle oli omia hörselö-kuppikakkuja ja viinirypäleitä, jotka taisivat olla sankarille vielä suurin nautinnon aihe koti-omenamehun kera!

Kakku toimi oivasti, eli lauantai kemuissa se oli tietysti vielä kokonainen, sunnuntaille sitten noin puolet syöty. Siistin toisen puolen, käänsin koristeen toiseen suuntaan, samoin kuin viirin. Kakku seinää vasten uusi puoli esille ja avot, melkein kuin olisi tarjonnut vielä sunnuntainakin korkkaamatonta kakkua! Ihan nätiltä näytti ja sankari kävikin juhlissa monta kertaa katsomassa heppaa kakun päällä, se kiinnosti eniten samoin kuin tietysti aikaisemmin viikolla auttaminen kakun leipomisessa.

 2v_yleiskuva_IMG_5132-40

Jätä kommentti


Nimi / Nimimerkki*

S-posti (ei julkaista)*

Website

Sinun kommenttisi*

Julkaise kommentti

© Copyright Praliini | Sivusto: Pikselipaletti