Kuka tietää mikä minä olen?Droidi_ylhäältä_20140810-IMG_3114

Niin, mies epäili kasaus vaiheessa joksikin kodinkoneeksi, että vanha kunnon raksaimurihan se siinä ja ihmetteli hiukan millaiset 6v juhlat siellä onkaan tiedossa. Hah, kunhan naurunpurskalta hieman tokeennuin, piti tunnustaa, että yrityksenä ainakin oli tehdä jotain ihan vallan muuta. Kyseessä on siis Lego Star Wars teemaan jatkumoa, tällä kertaa pikkumiehen kaverisynttäreille matkasi tämä aparaatti, joka on siis droidi…

Droidi_yleinen_20140810-IMG_3103

Mikä broidi, freudi, droidi? Ihan hepreaa mutta wikipedia tiesi kertoa droidin olevan vain eräänlainen mekaaninen robotti. Kyllä on kakkujen teko yleissivistävää puuhaa, pakko on meinaan tunnustaa, että eipä ole ollut minulla mitään käryä näistä Star Wars jutuista ennenkuin nyt, kun olen taustatyötä joutunut tekemään ja malleja etsimään. Tämänkin kakun kohdalla kyllä pohdittiin useita vaihtoehtoja, oli sitä Darth Vaderia ja Luke Skywalkeria, mutta näistä ei ollut oikein hehkeäksi koristeluihin jne. sopivaksi kakuksi aineksia. Niinpä kun silmiin osui tämä, lastenjuhlia ajatellen kivan värikäs, ja jotenkin cool kapistus, niin sitäpä sitten ehdottamaan tilaajalle. Sieltähän tuli, het niin hienolla ääntämyksellä, pojalta hyväksyntä jotta aaar-tuuu-dii-tuuuu on tosi hyvä! Joten sillä sitten mentiin ja minä googlaamaan taas Legon sivuilta, jotta miltäs tämä R2d2 sitten näyttää noin niinkuin lähempää ja kaikista kulmista.

Droidi_yläviisto_20140810-IMG_3045

Hieman piti totuuden nimissä yksinkertaistaa kakkua, mallista poiketen ja pohtia taas mikä olisi riittävä määrä yksityiskohtia, jotta tunnistettavuus säilyisi mutta mitä voisi jättää pois huonontamatta lopputulosta. Tämä on aina se vaikein osuus kakun suunnittelua, kun toisaalta perfektionistina haluan paljon, ainakin oleellisia, yksityiskohtia mukaan mutta toisaalta pitää osata editoida itseään tai kakun tekemiseen menee aivan hirvittävästi aikaa. Ja todennäköisesti silti lopputuloksesta tietyt jutut huomaisin vain minä itse.

Päädyin siis koristelemaan runsaammin vain droidin ”pään” ja ”jalat” ja ns. keskiosaan tein vain yksinkertaiset laatat koristeiksi. ”Pää” olikin aika vaikea osuus, tein riisimuroherkusta sille rungon ja päällystin marsipaanilla, mutta hetki piti miettiä miten saisin muotoiltua siitä kulmikkaan ja legomaisen mutta silti esikuvan mukaisesti ns. portaittain alenevan kupolin. Hiukka haasteita tuotti ja ei kyllä alkuun näyttänyt yhtään miltään, lähinnä todella huonolta päällystys-yritykseltä, mutta kun taas sai legojen nappulat / pallerot – mitkä lie – paikalleen, niin heti rupesi näyttämään paremmalle. Kun pää oli jiirissä oli aika ryhtyä jalkojen kimppuun ja voi ahdistuskohtaus sentään, oli meinaan todella vaikeaa saada kulmikkaasti joka suuntaan muotoiltuihin riisimurorunkoihin massa siististi päälle. Otti muutamankin sadetanssin ennenkö lopputulos oli minua miellyttävä. Koristelu sen sijaan sujui hyvin kun oli hyvä suunnitelma valmiina, samoin ns. seinälaatat keskiosaan tulivat vauhdilla.

Droidi_etuyksityiskohta_20140810-IMG_3069

Droidi_pää_20140810-IMG_3125

Droidi_jalka_20140810-IMG_3070

Kyllä se vaan niin on, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Kakkujen suhteen olen tämän tajunnut vasta oikeastaan nyt viime aikoina, kun olen ruvennut tekemään suunnitelmat paperille asti. Aiemmin tein vain fiilispohjalta, mutta silloin tosin jaloissa ei pyörinyt pikku-apuleipuri eikä ajat kakkujen tekoon, olleet ihan näin kortilla mitä nyt. On siis oikeastaan pakko suunnitella hyvin etukäteen, jotta kun hanskat iskeytyy marsipaaniin, niin tietää mitä tehdä heti eikä hetken päästä. Suunnittelua kun voi onneksi tehdä samalla, kun tekee palikkatorneja tai istuu hiekkalaatikolla syömässä kivikeittoa.

Droidi_takaa_20140810-IMG_3075

Kakku itsessään on tuttua suklaista settiä, suklaata pohjassa, täytteenä ja kreeminä päälläkin. Päällystys marsipaanilla ja koristeiden rungot eli ”pää ja jalat” kuten todettua sitä riisimuroherkkua. Varsinaista kakkua siis oli tuo sylinterin muotoinen keskiosa. Kakun alla oli myös pieni riisimuroherkku palikka jonka päällystin mustalla marsipaanilla. Tämä siksi, että saatiin vähän illuusiota luotua, että itse keskiosa ei makaisi ihan maassa vaan olisi muka jalkojen varassa. Toki jenkkityyliin tämän olisi voinut toteuttaa puisella kakkutuki-virityksellä mutta näin pieneen kakkuun valitsin enemmin syötävän huijauksen, isompiin ehkä jotain olisi rakenneltavakin. Parit tukitikut oli tähänkin laitettava jotta pystyssä pysyminen oli taattua. Kiltisti matkasi droidi kuulemma määränpäähän ja tuli syötyä kokonaan, joten tämän aaar-tuuu-diii-tuuu droidin taistelut oli sitten siinä. Seuraavaksi pääsenkin sitten taas vähän hempeämpiin tunnelmiin, kun parit tyttöjen kakut odottaa.

Droidi_edestä_20140810-IMG_3064

Jätä kommentti


Nimi / Nimimerkki*

S-posti (ei julkaista)*

Website

Sinun kommenttisi*

Julkaise kommentti

© Copyright Praliini | Sivusto: Pikselipaletti