Kuolemantähti valmiina taisteluun!Kuolemantähti_ylhäältä_20140917-IMG_3521

Kuulostaapa pahaenteiseltä, mutta asiaa ehkä lieventää, kun kertoo kyseessä olevan jälleen yksi Lego Star Wars luomus! Tämä kakku meni pienten veljesten yhteissynttäreille, jotka tosin olivat jo muutama viikko sitten. Poikien toiveissa oli tosiaan, kaikkien pikkupoikien tämän ”kesän” hitti, eli Lego Star Wars teemaa. Pojilta tuli, äitin avustuksella oikein kuvien kera, pari mallia lempihahmoista tai oikeammin ehkä koneista.

Toinen oli todella eksoottinen pitkillä koivilla seisova aparaatti, joka sellaisenaan hylättiin, koska sen muokkaaminen pikkukakuksi ei olisi oikein onnistunut. Mutta kun toinen lemppariaparaatti oli tämä valloittava Death Star eli kuolemantähti, niin päästiin hyvin suunnittelemaan. Hiukka tosiaan minusta pahaenteisen kuuloinen lelu, mutta saagaan tietysti sopiva. Googlasin tietty hieman lisäkuvia tuosta laitteesta ja selvisi, että siihen kuului myös tuommoinen sädettäjä – en tiedä oikeaa nimeä – mutta eräänlainen ase siis. Tässä tapauksessa huiman pelottava spagettiviritys, mutta ehkä sillä jonkinlaisen illuusion mahtavasta avaruussädetysaseesta sai aikaiseksi. Kuolemantähti on siis wikipedian mukaan pallon muotoinen alus, jossa elelee geneettisesti samanlaista kansaa, joilla kaikilla on ase…tai jotain sinne päin. Jokatapauksessa Lego leluna inspiroiva, kun koostuu monesta eri osasta ja tarjosi monta vaihtoehtoa kakuksi.

Kuolemantähti_viisto_20140917-IMG_3490

Ideoin vähän tiedustelun saatuani eri vaihtoehtoja ja lopulta ehdotin tilaajalle tätä vaihtoehtoa, eli puolipyöreää kakkua, jossa olisi ns. yksi Kuolemantähden lohkoista avattu ja sieltä näkyisi tavallaan laitteen sisälle. Näin Lego hahmot saisi aseteltua kivasti ja saisin vielä tuon sädettäjäksi ristimäni värkin vielä johonkin mukaan. Suunnitelma hyväksyttiin ja sitten se olikin toteutusta vaille.

Ensin piti ryhtyä tuon sädettäjän kimppuun, koska en ollut ollenkaan varma miten se pysyisi kasassa. Vähän kuivatteluvaiheita ja ihmeellisiä tukia, niin kyllä siitä ihan tukeva tuli. Säteet olivat mitäpä muutakaan kuin spagettia! Tosin sädettäjässä oli myös kakun ainut ei syötävä osuus, eli yksi pitkä cocktailtikku oli laitettava tuohon aseen ns. keskelle, jotta sain sen vielä asetettua kakkuun tukevasti. Kuljetukset on aina se haaste, jos olisimme Jenkeissä, missä kakut monesti kasataan vasta ns. paikan päällä, voisi näitä tukia varmaan jättää pois. Mutta ei täällä keskisessä Suomessa, ikinä ei voi tietää mikä Tommi Mäkinen sattuu auton rattiin kakkukuskiksi – when the road is very slippery, niin hiukka on varmisteltava.

Kuolemantähti_sädettäjä_20140917-IMG_3486

Mutta tosiaan sädettäjän jälkeen oli taas vuorossa Lego ukkoja, Luke Skywalker oli vielä ihan iisi juttu mutta tuo Darth Vader ja sen pää/koppa/kypärä mikä lie oli vaikeampi toteuttaa. Ihana kyylätä naama kovana netistä tuota kypärää ja yrittää toistaa muodot tuommoiseen pikkuiseen reilun sentin kokoiseen päähän, ihan ei mennyt kaikki viivat kohdilleen mutta ehkä siitä tarpeeksi tunnistettava tuli silti. Sitten piti vähän näperrellä muutakin rekvisiittaa, jotta oikeasti näyttäisi siltä kuin laitteeseen näkisi sisälle, tein myös yhden ihan pikkuisen R2D2:n josta tulikin minusta tosi söpö. Oli nyt edes jotain söpöä Kuolemantähdessäkin! Huomasitteko, tiesin yhden aparaatin jo ihan tolleen lonkalta nimeltä, ehkä mun Star Wars tietämättömyys on vielä pelastettavissa olevaa.

Luke Skywalker

Kuolemantähti_luke_20140917-IMG_3480

Darth Vader

Kuolemantähti_darth_20140917-IMG_3495

Ja söpöäkin söpömpi R2D2, kokoa huimat 2cm.

Kuolemantähti_r2d2_20140917-IMG_3490

Itse kakku koostui vaniljapohjasta, täytteenään puolukoita sekä kaneli-kinuskivaahtoa. Yhdistelmä on mielestäni kiva ja sopi syksyiseen kakkuun. Täytin kakun pyöreimpään taikinakulhooni ja yllättävän hyvin pysyi muodossaan, ihan jämpti pallero tuli. Koristeet ja kuorrutus on taas marsipaania, Lego pallurat pursotettua pikeeria. Yritin pitää kakun muuten simppelinä, jotta tosiaan fokus olisi noissa Lego hahmoissa, niinpä muuhun kakkuun tein vain vähän muotoviivoja, levyjä ja ruuvinpaikkoja. Aika lempeä tuli nimestään huolimatta tästä, tosin pienten poikain synttäreille, ei varmaan haitannut vaikka oli tämmöinen vähän ystävällishenkisempi Kuolemantähti.

Kuolemantähti_yleiskuva_20140917-IMG_3442

 

Jätä kommentti


Nimi / Nimimerkki*

S-posti (ei julkaista)*

Website

Sinun kommenttisi*

Julkaise kommentti

© Copyright Praliini | Sivusto: Pikselipaletti