Lempeä ja hempeä lummevauvaLummekakku_ylhäältä_20140831-IMG_3406

Vielä syksyn keskellä pieni vilkaisu kesään, eli elokuun loppuun, jolloin oli vielä säähän ja lämpötilaan sopivaa ajatella kesäisiä tunnelmia. Pienen tytön ensimmäiseen suuren juhlaan eli ristiäisiin tilattiin kakkua. Kakun tilaajalla oli selkeä visio mitä halusi kakkuun tulevan, ja aivan kertakaikkisen ihana sellainen! Puhelimessa suunnittelimme kakun värit, koristeet ja tietysti myös makupuolen. Toiveena oli valkea lumpeenkukka, jossa vauva nukkumassa, lumpeenlehtiä, väreinä hempeän vaaleanpunainen sekä etunimi pyöreää kakkua kiertämään. Ihana ja jämpti visio, oli kunnia saada se toteuttaa, toki oman jännityksen asiaan toi, juurikin se, jotta osaisinko tulkita hänen visionsa oikein.

Lummevauva_läheltä_2_20140831-IMG_3382

Lummekakku_takaa_20140831-IMG_3357

Lumpeenkukka-vauvasta oli aloitettava, se vaati pisimmän kuivatusajan ja toisaalta määrittäisi kaiken muun koon ja mittasuhteet. Pohdin pitkään miten kukan terälehdet saisi kuivatettua juuri oikeanlaiseen muotoon, jos googlettaa lumpeenkukkia niin huomaa terälehtien olevan ns. kuppimaiset, sileät ja yksinkertaiset. Kaappeja penkoessani tajusin yhtäkkiä käyttää kertakäyttölusikoita, isot keittolusikat ja pienet teelusikat olivat täydellisiä! Lehdet siis kuivumaan ja sitten vauvan tekoon, toiveena oli vauva pylly pystyssä joten semmonen söpöläinen piti tehdä. En tosin malttanut olla lisäämättä vauvalle vielä pientä kukkasta ja otsapantaa, ihan vaan söpöyden maksimointia…

Lummekakku_koriste_ylhäältä_20140831-IMG_3360

Lummekakku_lehti_20140831-IMG_3320

Lummevauvan ollessa kuivumassa, oli aika tehdä lehtiä ja niistä tulikin aikas kivoja, olisin voinut tehdä lehtiä vaikka kuinka, mutta harmikseni niitä tarvittiin kakkuun vain muutama. Miehellekin tohkeissani selitin, miten ihania lehtiä tuli, mutta sain vain kummastuneita nyökkäyksiä osakseni. Hullulla on halvat huvit ja idiootilla ilmaiset, niinhän sitä sanotaan… Vielä tarvittiin nimikoriste ja sitten pääsikin jo leipomaan ja muihin puuhiin.

Lummekakku_etuviisto_20140831-IMG_3313

Kakku oli tuhdisti suklainen ja täytteenä suklaakreemiä, koska juhliin oli tulossa lisäksi raikkaita juustokakkuja. Päällinen ja koristeet tutusti marsipaania. Ihana visio oli tilaajalla ja tosiaan oli kiva se toteuttaa, lopputuloksesta tuli oikein oivallinen pienen tytön suureen päivään! Ja miten kaunis nimi!

Lummevauva_läheltä_20140831-IMG_3390

Yksi kommentti


  • Ihmettelijä

    Upea, sadunomainen !

    marraskuu 30, 2014

Jätä kommentti


Nimi / Nimimerkki*

S-posti (ei julkaista)*

Website

Sinun kommenttisi*

Julkaise kommentti

© Copyright Praliini | Sivusto: Pikselipaletti