Lennä lennä lentsikka!Lentsikat_dusty_edestä_IMG_3606-11

Tämä kakku olisi pitänyt postata jo aikaa sitten, mutta hieman jätättää nyt postailu, eikä joulukiireet tietenkään helpota asiaa. Mutta siis edellisen Star Wars kakun tilaaja veljeksille, meni tämäkin kakku. Alunperin oli suunnitelmissa kaksi Star Wars kakkua, mutta sitten toisille synttäreille valikoituikin teemaksi Disneyn Lentsikat. Teemahan oli ihana, eikä paljon tarvinnut inspiraatiota etsiä, sinistä taivasta, pilviä ja tietysti ne kaikkein tärkeimmät eli Lentsikat. Kyselin lempihahmoja ja niitä olivat tietty Dusty eli oranssin värinen lentokone sekä ”joku sininen” jonka päättelin olevan Skipper eli Kippari.

Lentsikat_yleiskuva_IMG_3608-12

Koristeet olisi siis hahmoteltu, nyt piti päättää kakun muoto. Tiesin, ettei kakun päälle mahtuisi kahta konetta, mutta halusin toisen kuitenkin ns. ilmaan. Päätinkin sitten tehdä kakun isolle alustalle ja vieläpä erittäin kummallisen muotoisena, jotta sain kaikki haluamani koristeet mukaan. Hangaarit oli myös saatava, sillä niihin saisin sankareiden iät ja nimet, enkä halunnut toisaalta ripotella koristeita eri sivuille kakkua, jolloin ne eivät näkyisi samasta katselusuunnasta. No, kakusta tulikin sitten kummallinen, yhtä kulmaa vailla oleva neliö, jota oli vielä korotettu päältä kuperaksi Dustya varten. Oudon mallinen, mutta tarpeen mukainen.

Lentsikat_ylhäältä_IMG_3614-14

Googlasin taas tapani mukaan mallikuvat ja tein koneiden rungot riisimuroherkusta, sitten päällystin, annoin kuivua, tein siipiä, peräsimiä, laskeutumistelineitä ja annoin kuivua jne. Monen monta työvaihetta oli näissä koneissa ja paljon vaativat kuivumisaikaa, jotta sain edes ylipäänsä kasattua. Sitten pelonsekaisin tuntein liimailin osia yhteen ja toivoin, sormet ja varpaat ristissä, että osat liimaantuisi ja koneista tulisi edes semikestäviä. Jos jonkinlaisia tukiviritelmiä tein kuivumisen ajaksi, mikä olikin vaikeaa, koska piti olla tukevaa mutta ei saanut jättää jälkiä. No, onnea oli mukana sen verran, että koneet pysyivät kasassa ja kuivuivat hyvin, joten saatoin aloittaa niiden maalaamisen. Maalaaminen olikin mukavaa hommaa, todella pikkutarkkaa mutta ihanaa. Valkoisista möhkäleistä muodostui esikuviensa kaltaisia lentokoneita, tuli mahtava fiilis!

Dusty

Lentsikat_dusty_IMG_3537-3

Skipper

Lentsikat_skipper_IMG_3535-2

Hangaarit tein myös pari päivää aikaisemmin kuivumaan, jotta pysyisivät kakun sivulla nätisti, tämä vain siksi, koska halusin niiden olevan vähän irti reunasta luoden vähän kolmiulotteisuutta. Mietin pitkään mistä materiaalista tekisin koneiden potkurit, sillä ilmassa ja lentoon lähdössä olevien koneiden potkurithan pyörii, eikä näin ollen voi olla vain paikoillaan jököttävät marsipaanipötkylät. Mietin jo isomaltoosia yms. mutta onneksi keksin liivatteen! Kaikessa yksinkertaisuudessaan leikkasin siis potkurit liivatelehtilevystä ja liimasin paikalleen, näytti minusta ainakin ihan vinhasti pyörivältä potkurilta…

Lentsikat_hangaarit_IMG_3577-8

Lentsikat_skipper_detail_IMG_3564-7

Koristeet oli sitten valmisteltu, ja nyt oli ainoastaan kummallisen mallisen kakun tekeminen ja loppuviimeistely jäljellä. Päällystin alustan myös marsipaanilla ja tein Skipperille kiitoradan. Hangaarit sai mukavasti kakun reunalle ja ne vielä onneksi mahtuivatkin siihen vaikka koko oli aivan hatusta heitetty tekovaiheessa. Pilvet muotoilin kanssa vasta viimeistelyvaiheessa, jotta ne pysyivät pehmeinä, eivätkä haittaisi kakun leikkaamista. Sitten vain Dusty ja Skipper paikoilleen ja kakku juhlille.

Lentsikat_yleiskuva_IMG_3557-6

Sisältä kakku olikin poikkeuksellinen eli hedelmäistä ja raikasta haluttiin ja tällä kertaa mentiin vaalealla kakkupohjalla, väliin tuli persikkaa ja mandariinia sekä vaniljavaahtoa. Tuli kuulemma hyvän makuinen setti ja koristelukin oli pikku Lentsikat faneille mieluisa!

Jätä kommentti


Nimi / Nimimerkki*

S-posti (ei julkaista)*

Website

Sinun kommenttisi*

Julkaise kommentti

© Copyright Praliini | Sivusto: Pikselipaletti