Ti-ti Nalle, ei kun Ti-ri Nalle!tirinalle_yläviisto_20140811-IMG_3139

Näinpä opin taas jotain uutta, tällä kertaa nallekarhuista! Talvella typyn nallekakun postattuani, tuli vieno pyyntö pieneltä tytöltä, jotta kun hän tulee kotimaahan takaisin ja pääsee synttäreiden makuun, niin nallekakkua pitäisi kuulemma saada. Toive ei matkan varrella muuttunut miksikään ja aito Ti-ti nalle sarjan fani pysyi kannassaan ja toivoi nallekakkua 3-vuotissyntymäpäivilleen. Tytön äidin kanssa kakkua suunniteltiin ja kun rupesin puhumaan Ti-ti nallen sinisestä takista, minulle selvisi, että sarjassahan on tosiaan monta muutakin hahmoa ja pikkuneidin suosikki olikin nalleperheen vauva Ti-ri nalle eikä Ti-ti nalle! Onneksi tämä tuli ilmi tarpeeksi ajoissa, koska muuten olisi kyllä menty ihan täysin vääränvärisellä nutulla ja ilman tuttia. Ja sehän nyt ei olisi käynyt alkuunkaan, kun oli kuitenkin kyseessä tosifanin kakku ja alustava tilaus tehty jo tammikuussa!

tirinalle_hyvä_20140811-IMG_3180

Eli onnekseni tajusin kysyä myös nallen vaatetuksesta, sain tietooni, että Ti-ri nalle hahmo käyttää keltaista haalaria ja omaa tosiaan tutin. Google ei tällä kertaa tuottanut kovin hienoja tuloksia, ei oikein tuntunut tuntevan Ti-ri nallea lainkaan. Saalis oli laiha ja käytännössä löysin vain yhden kuvan ko. nallesta mistä kävi ilmi vaatetus ja muu rekvisiitta, tuttikin ilmeisesti oli sinisävyinen, ainakin niin luulen. Rupesin oikein miettimään kun taustatutkimusta tein, että mitä ihmettä kakuntekijät teki ennen googlea…kävi kirjastossa?

tirinalle_ylhäältä_20140811-IMG_3167

No minä onnekseni teen kakkuja tällä googlen luvatulla vuosikymmenellä joten ei huolta. Nallekakkua väsäämään siis, aikaslailla tutulla setillä eli tanakalla suklaakakulla ja suklaakreemillä mentiin, näin oli edes teoreettinen toive nallen pysyä pystyssä. Etukäteisvalmisteluja tämä nalle ei vaatinut kuin tutin verran ja mitä nyt pari kukkaa tein sinisellä tuomaan vähän eloa. Nalle kasaan istuvaan asentoon ja sitten päällystämään kreemillä. Mietin jo siinä tehdessäni parasta työjärjestystä, eli laitetaanko ns. turkki ensin vai vaatteet, kun edellisessä ja ainoassa nallekakussani oli vain turkki. Tulin siihen lopputulokseen, että paras on vaatettaa nalle ensin ja sitten vasta pursotella turkki, kaiken sotkun uhallakin, koska en keksinyt miten muuten saisin haalarin siististi nallelle päälle, jos turkki on jo valmiina.

tirinalle_edestä_2_20140811-IMG_3182

Keltainen haalari päälle ja valkoinen kaulus kaulaan, pari nappia ja siinä se oli pursottamista vaille valmiina. Pursottelin turkin ihan pienellä tähtityllalla, koska Ti-ri nallen turkki ei ole sellaista liihottavaa ja karvamaista, niinkuin aiemman nallekakkuni esikuva, vaan enemmin teddykangas tyyppistä. Efekti olisi voinut olla parempikin mutten oikein keksinyt mitä muutakaan tyllaa käyttää. Pursottelujen jälkeen laittelin vielä nallelle nenän ja silmät, lisäsin tutin ja tuttinauhan, sekä ne pari kukkaa kun kerta tuli tehtyä. Tähän pitää mainita kun testailin erilaisia tapoja tehdä nappeja, että tuli ihan nostalginen fiilis kun sattumalta sain aikaiseksi tällaiset napit, minulla on joskus ollut itselläni haalarit lapsena missä oli ihan samanlaiset napit! Ja nämä syntyi ihan sattumalta kun tein testiversioita, pakko oli käyttää, napit ovat siis ihan taattua kasarimuotia!

tirinalle_tutti_20140811-IMG_3136

tirinalle_nappi_20140811-IMG_3187

tirinalle_takaa_20140811-IMG_3153

Mutta jos edellisen nallen kanssa nenä ja kuono olivat ongelmat (vrt. vompatti-look) niin nyt haasteena olivat Ti-ri nallen silmät. Tein parikin versiota, koska aina vaan meinasi nallelle tulla ihmeellinen psyko-ilme ja psykopaattinen nalle 3vee synttäreille ei ehkä ollut toivottua. Muistan tosin itse lapsuudesta, etten pitänyt Ti-ti nallesta yhtään, koska se oli jo silloin minusta ns. oudosti tuijottava. Kai katselin samojen linssien läpi tätäkin tapausta, mutta sai se silti silmät päähänsä. Yritin myös laittaa suuta hieman hymyyn, jotta nallesta tulisi hieman ystävällisemmän näköinen…

tirinalle_vaaka_20140811-IMG_3131

Vähänhän tuosta Ti-ri nallesta tuli pullukka mutta ilmeisesti kuitenkin oli sankarille mieluinen. Seuraavaan nalleen tiedän jo hieman muuttaa kokoamiskaavaani, tässäkin asiassa kokemus tuo näemmä varmuutta. Mutta tällaista nalleasiaa tällä kertaa, hieman tässä jäljessä tullaan näiden kakkupostausten kanssa, kun on vielä elokuista ristiäiskakkua, legoa ja sun muuta koneella odottamassa. Mutta kunhan tuon yhden päikkärirytmiään hakevan hulivilin kanssa taas koneelle kerkiää, niin laittelen kuvia tulemaan.

Jätä kommentti


Nimi / Nimimerkki*

S-posti (ei julkaista)*

Website

Sinun kommenttisi*

Julkaise kommentti

© Copyright Praliini | Sivusto: Pikselipaletti